Tiramisu

Ezzel a tiramisu recepttel egybekötve leírom a tökéletes könnyű és puha piskóta receptet is.

Növényi tiramisut kétféleképpen lehet készíteni: Van a megúszós (bolti babapiskóta és bio boltokban kapható növényi mascarponéval) és van a kicsit időigényesebb mint ez a recept,de megéri a befektetett energiát:)

A krémet még pudingból is szokták készíteni, így talán könnyebb ha valaki nem szeretne túl sok magot enni. Igyekszem majd egy ilyen recepttel is előállni és akkor lehet összehasonlítani kinek melyik jött be jobban:)

Hozzávalók:

Piskóta:
  • 180 g. liszt
  • 1 púpos tk. kukoricakeményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • csipet só
  • 1 konzerv csicseriborsó lé
  • 50 g. növényi vaj
  • 100 g. cukor
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1/2 dl növényi tej
  • (Kakaópor a tetejére)
Krém:
  • 150 g. kesudió
  • 1 dl növényi tej
  • 1/2 dl agave szirup
  • 2 ek kókuszzsír
  • 1 tk citromlé
  • 2 dl kókuszkrém
Kávé:
  • 2 dl kávé
  • pár kanál víz
  • 2-3 ek Brandy/Amaretto

Elkészítés:

Első lépésként forró vízbe áztassuk be a kesudiót.

A piskóta száraz alapanyagait keverjük össze, egy másik tálban pedig verjük kemény habbá a csicserilevet. Ha felvertük, öntsük hozzá a cukrot és a megolvasztott vajat.

Öntsük össze a lisztes keveréket a csicseris masszával, majd mehet hozzá a tej.

Ha van időnk sütés elött egy fél órára jót tesz a piskótatésztának ha lehűtjük, de nem fontos.

Kivajazott tepsiben,180 fokon 30-35 percig süssük.

A kesudió ha minimum 15 percig ázott, rakjuk turmixgépbe az agave sziruppal, citromlével, tejjel és zsírral.

Turmixoljuk össze.

A kókuszkrémet verjük fel, majd óvatosan keverjük össze a turmix krémjével.

Ha valaki édesen szereti, tegyen hozzá 1-2 ek. porcukrot.

A piskóta ha készen van, hagyjuk hűlni, majd szeleteljük kedvünk szerint.

Pár másodpercre mártsuk a kávéba majd tegyük tepsibe/pohárba.

Egy réteg piskóta majd egy réteg krém, és kakaóprt is szórjunk a rétegek közé.

Másnapra lesz tökéletes az állaga.

 

Love,