Szilvás MorzsaSüti

Pont olyan sütemény lesz, mint amilyet nagymamád készített kiskorodban, csak éppen vaj, tojás és cukormentes változatban. 10 alapanyagra lesz szükséged és körübelül 20 percre az elkészítéshez. A fő összetevő a zab, amiből hasznáhattok gluténmenteset is. (Hajdina pehellyel is elkészíthető. Ehhez a szuper egészséges mindenmentes desszerthez, még turmixot sem használtam, mindent kézzel kevertem össze.)

Hozzávalók:

Alap:
  • 200 g zabpehely
  • 100 g zabliszt
  • 100 g mandulaliszt
  • 1 banán
  • 80 g agave/ juharszirup
  • 70 g kókusztej
  • 2 tk sütőpor
Töltelék:
  • 450 g szilva
  • 100 g agave/ juharszirup
  • 1 ek citromlé
  • 2 ek chia mag
  • 1 ek kukorica/ burgonyakeményítő

Elkészítés:

A töltelék összetevőit tedd egy kis lábosba és 15 percig főzd, kevergesd, míg lekvár nem lesz belőle.

A banánt nyomd össze, majd keverd össze a sziruppal és a kókusztejjel, aztán az összes többivel.

Az alap 2/3-át nyomkodd bele a tepsibe egyenletesen. (Nem kell olaj az aljára)

Öntsd rá a szilvalekvárt, majd a maradék tésztát morzsold rá.

180 fokon 20-25 percig süsd.

Felvágás előtt hagyd kihűlni.

Love,