Imádom a különleges fűszereket illetve kísérletezni velük! Teljesen más végeredményt kaphatunk ugyanazokkal az alapanyagokkal dolgozva, ha csak 1 fűszert is kicserélünk/hozzáadunk. Így történt ez most is. Egyetlen különleges só, jelen esetben a Dán Füstsó a Pödörtől, amit a Nobly deli-től kaptam és finom füstös, kicsit a bacon-re emlékeztető ízvilágot értem el. Óvatosan kell vele bánni, nagyon intenzív.
Hozzávalók:
- 1 tk dan füstsó
- 3 ek növényi vaj
- 250-300 g. risotto rizs
- 1 közepes sütőtök
- rukkola
- 1 szál póréhagyma
- 1,5 dl növényi tejszín
- 1 ek sörélesztő pehely
- alaplé/töknek a főzőleve
- bors
Elkészítés:
A hagymát vékony karikákra vágom, megdinsztelem a vajon. Rászórom a rizst és üvegesre pirítom. Felöntöm annyi alaplével, hogy ellepje. Kicsit késöbb szórjuk meg a füstsóval. Közben egy lábosban puhára főzöm a kis kockákra vágott tököt. A kockák felét turmixgépbe teszem, hozzáöntöm a tejszínt,a sörélesztő pelyhet és összeturmixolom. A puha rizsre ráöntöm, összekeverem, majd hozzáadom a maradék tököt.
Rukkolát teszek a tetejére. Tökmagolajjal és tökmaggal díszítem.
Love,