Sütőtökkel Töltött Kagylótészta Rizstejszínes Öntettel

Új kedvenc! Mindenkinek ki kell próbálnia! 🙂 Várakozást leszámítva ,maximum fél órát vesz igénybe az elkészítése !

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb tök
  • Kagylótészta
  • 2 tk rizsszirup
  • 1 tk só
  • fél tk őrölt szerecsendió
  • 3 ek növényi vaj
  • 1 doboz (kb 2 dl) rizs tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 tk szárított zsálya
  • 1 tk szárított rozmaring
  • Vegán Parmezán sajt

Elkészítés:

A tököt vágjuk hosszában ketté, kanalazzuk ki a magját és rakjuk a vágott felével lefelé egy jénaiba. Öntsünk rá vizet, hogy kb félig ellepje és rakjuk be a sütőbe 60 percre ,180 fokon.

Rakjuk fel a tésztát főni, annyi időre amennyi meg van adva.

Ha megpuhult a tök, kanalazzuk ki a héjjából és tegyük egy lábosba. Adjuk hozzá a szerecsendiót, a sót és a szirupot. Fogjuk a tésztánkat és egyenként kanalazzuk bele a tökpürét a kis kagylókba.

Egy másik serpenyőbe öntsük bele a rizstejszínt . Olvasszuk fel benne a vajat, rakhatunk bele a sajtból is. Tegyük bele az őrölt rozmaringot, zsályát és a fokhagymapürét. Kevergessük míg egyenletes nem lesz.

A tepsink aljára is kanalazzunk a szószból, majd kezdjük el rakosgatni a megtöltött kagylókat. Ha végeztünk , öntsük rá a maradék szószt, szórjuk meg parmezánnal és mehet a sütőbe ,míg aranybarnára nem sül. (kb.15 perc)

A végén póréhagymával díszítettem.

Jó étvágyat!

Love,