Sült Karfiol Tahini szósszal

Share

A tahini nem más, mint egy szezámmagból előállított paszta, melyet egy kevés olívaolaj segítségével kevernek megfelelő állagúra. Fogyasztása előnyösebb a szezámmagénál, mert az őrölésnek köszönhetően könnyebben emészthető, és a tápanyagokat is jobban tudja hasznosítani a szervezetünk.

2 evőkanál tahini nagyjából 178 kalóriát, 16 gramm zsírt, 6 gramm szénhidrátot és 5 gramm fehérjét tartalmaz. Jelentős mennyiségű található belőle thiaminból, magnéziumból, forszforból, vasból és kalciumból. Bár a zsírtartalma magasnak tűnik, a tahniniben egészséges zsírsavak találhatóak, amelyek védik a szív- és érrendszer egészségét.
Forrás: Hazipatika.com

Hozzávalók:

  • 1 dl tahini (szezámpaszta)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 tk fokhagymapor
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 tk kurkuma
  • 1 tk kömény
  • 2 tk fűszerpaprika őrlemény (füstölt)
  • 1 ek só
  • (csilipor)
  • 1 fej karfiol

Elkészítés:

Mossuk meg a karfiolt és egészben tegyük rá egy sütőpapírra. Keverjük össze a hozzávalókat, majd öntsük rá a karfiolra és kézzel masszírozzuk bele.

 

200 fokon 60-75 percig süssük.

Növényi tejföllel tálaltam:)

Love,