Sült Karfiol Besamel szósszal és Tofuval

Hozzávalók:

  • Karfiol
  • Tofu

Besamel:

  • 100 g. növényi vaj
  • 4 ek. liszt
  • 1 liter szója/zabtej
  • 1 db. babérlevél
  • 3 ek sörélesztő pehely
  • (100 g. reszelt olvadós növényi sajt)
  • 1 tk só
  • bors
  • 1 csapott tk őrölt szerecsendió

BBQ:

  • bors
  • 2 ek sörélesztő pehely
  • 1 tk füstölt paprikapor
  • 2 ek rizsszirup/agave
  • 2 ek tamarin/szójaszósz
  • 1 tk füstaroma
  • 1 ek ketchup
  • (1 tk mustár)
  • (1 tk hagymapor)
  • 2 ek olívaolaj
  • (1 tk almaecet)
  • 2-3 ek víz

Elkészítés:

A tofut ujjnyi vastagságúra vágom és a tepsi aljára teszem. Készítek egy bbq szószt és meglocsolom vele, majd beteszem a sütőbe 180fokon kb. 15-20 percre.

Eközben 15 perc alatt előfőzöm a karfiolt, sós vízben.
Elkeszítem a Besamelt.
A karfiol darabokat ráteszem a tofura, majd leöntöm a besamellel.

Mehet a sütőbe, míg aranybarnára nem sül a teteje.

Besamel:

Egy kisebb lábosba öntsük bele a tejet, tegyük bele a babérlevelet, szerecsendiót, sót és borsot. Alacsony lángon hagyjuk melegedni. Egy másik lábosban olvasszuk fel a vajat, majd keverjük bele a lisztet fokozatosan, illetve ahogy sűrűsödik öntsük hozzá a tejet. A végén keverjük el benne a sörélesztő pelyhet (és a reszelt sajtot is.)

Love,