Spárgára tekert “Bacon”

Share

Az ihletet egy instagram ismerősöm adta, aki pár napja ugyanezt a spárgára tekert bacont osztotta meg, csak sajnos sertéshúsból.

Ezzel a recepttel is arra szeretnék rávilágítani, hogy mindent el lehet készíteni növényi eredetű alternatívákkal, ami ráadásul kevésbé megterhelő a szervezetünk számára, ill. egy állatnak sem okozunk szenvedést vele.

Hozzávalók:

  • 1 csomag Spárga
  • 4 db rizslap (Culinaris)
  • 2 ek olivaolaj
  • 2-3 ek szójaszósz
  • 2 ek sörélesztő pehely (Bio boltok)
  • 1 tk természetes füst aroma (Mammut Bio bolt)
  • 1/2 ek agave szirup
  • 1 lapos tk füstölt paprika őrlemény (Culinaris)
  • bors
  • (hagymapor)

Elkészítés:

2 rizspapírt egymának tapasztunk és pár mp-re vizbe áztatjuk úgy, hogy egyenletesen egy picit megpuhuljon. A két összetapasztott papírt vágódeszkán egyenletes csíkokra vágjuk.

Egy kisebb edényben, összekeverjük az oliva olajat, szója szószt, agave szirupot, sót, borsot, sörélesztőpelyhet, pirospaprikát, egy kis fokhagymapor is mehet ha van otthon ill. a folyékony füst is kicsit pikánsabbá teszi.

A sörélesztőpehely nagyon fontos, kellemes sajtos ízt biztosít, illetve korábban már írtam rengeteg pozitív hatásáról… (fehérje bomba)

Nincs más dolgunk, mint mind a két oldalát megkennünk a felvágott rizspapírjainknak.

Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt teszünk és kicsit beolajozzuk.

Előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük 180 fokon.

A spárgát lobogó sós vízbe tesszük és puhára főzzük, majd egy tepsiben a maradék szószban picit megpirítjuk.

A bacon csíkokat rátekerjük a spárgára, majd még pár percre visszatesszük a sütőbe.

A képen friss zöldségekkel tálaltam, ill. padlizsán bacont is készítettem… A művelet ugyan az, csak 8 perc helyett kell neki 20-25 (persze attól is függ mennyire vágod vékonyra).

Rozmaringgal díszítettem.

Love,