Spárgakrémleves Bacon Chipsszel

Share

A spárgát manapság főként értékes és magas tápanyagtartalma miatt kedvelik, nagyon gazdag K, C, A, E, B vitaminokban és folsavban, valamint biztosítja szervezeted számára a szükséges fehérjét, mangánt, foszfort és rostot.

A spárgában található folsav bástyaként védi szívet és az érrendszert is. Rendszeres fogyasztása csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. A spárga hatékony vízhajtó is, jól alkalmazható húgyúti fertőzések és felfázás esetén, valamint tisztítja a vesét és kiváló a vesekövek feloldásában is. Sőt, a véredet is tisztítja, ezáltal nem csak egészségesebb, de szebb bőrrel is fogsz rendelkezni.

Ki gondolná, hogy még a szépséget is befolyásolja ez a zöld és fehér színben is kapható zöldség. Segíthet akár olyan bőrhibák kiküszöbölésében is, mint a pattanásosság vagy ekcémák, hiszen a NYERSEN fogyasztott spárga vagy spárgalé a vér lúgosítása révén jó hatással van ezekre a problémákra. Sőt, a riboflavinnak köszönhetően a körmöt és a hajat is erősíti.

Az igazi adu ász, hogy a drága, gyógyszertári probiotikumok is helyettesíthetők vele, mivel a bélflóra aktív védőjeként segíti a jótékony baktériumok kialakulását, szaporodását.

Ezek után azt ajánlom, hogy mindenki vegyen ki 5-6 szár spárgát és dobja a zöld turmixába 🙂

Forrás: wellandfit.hu

Hozzávalók:

  • 30-40 dkg Spárga
  • 3dkg növényi vaj
  • 1 fej hagyma
  • 1 közepes krumpli
  • 2 dl növényi tejszín
  • Zöldség alaplé (leveskocka)
  • fűszerek: hagymamix, só, bors..
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg a vajon. Pár perc múlva adjuk hozzá a krumplit ,a spárgát, a fokhagymát, a fűszereket, a leveskockát és öntsük fel annyi vízzel ami éppen ellepi.

Főzzük puhára, majd öntsük hozzá a tejszínt, egyet rottyantsunk rajta és végül botmixer segítségével dolgozzuk krémes állagúra.

Bacon chipszet szórtam rá. Recept: http://futacsgitta.hu/bacon-chips/

Love,