Sajttorta (GM)

Share

Legtöbbször kesudióból szokták a vegán sajttortát készíteni, majd fogok feltölteni olyan receptet is, de ennek a krémje most tofuból készült. Ha valakinek szója allergiája van, elkészítheti ezt is beáztatott kesuból.

Könnyen elkészíthető, gluténmentes, és sütést nem igénylő recept.

Hozzávalók:

”Tésztához”
  • 200 g. datolya
  • 80 g. mandulaliszt
  • 2 ek növényi vaj
  • 2 ek kakaópor
  • 1 ek agave/juharszirup
  • 1/2 kk vanília kivonat
Krémhez:
  • 250 g. tofu
  • 80 ml kókusztej (konzerves)
  • 3 ek agave/juharszirup
  • 1 ek kókuszzsír
  • 1/2 citrom
  • 1 kk vanília kivonat

Elkészítés:

A vajat megolvasztjuk, és beleöntjük a turmixgépbe az összes többi alapanyag mellé, ami a tésztához kell. Egyenletesre turmixoljuk. Egy gyurmás állagot kell kapnunk, amit szét kell nyomkodnunk a tortaformánk alján.

A krémmel ugyanez a teendőnk. Összeturmixoljuk és ráöntjük a tésztával kibélelt tepsire.

1 órára a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen és szeletelni tudjuk.

Love,