Sajttal töltött sütőtök

Share

Krémes vegán sajttal töltött sütőtök.

Hozzávalók:

  • 1 db sütőtök
  • 30-40 g. vaj
  • 2-3 ek liszt
  • 7 dl növényi tej
  • Egy vastagabb póréhagyma fele
  • 1 db babérlevél
  • Csipet só és bors
  • 1 ek csili pehely
  • csipet szerecsendió
  • marék reszelt növényi sajt
  • 1-2 ek sörélesztő pehely
  • 2 gerezd fokhagyma
  • marék friss zsálya

Elkészítés:

Vágjuk félbe a tököt és süssük puhára. (kb 1 óra) Ha megpuhult, kanalazzuk ki a magokat, illetve kanalazzunk ki a tökből is, hogy legyen hely a sajtos masszánknak. A tökpürét tegyük félre.

Egy lábosba öntsük bele a tejet, tegyük bele a babérlevelet,szerecsendiót és a fokhagymákat (összenyomva) és alacsony hőfokra állítva helyezzük a tűzhelyre.

Fogjunk egy serpenyőt és kevés olajon pirítsuk meg az apróra vágott póréhagymát és a kis marék zsályát. Sózzuk, borsozzuk.

A vajból és a lisztből készítsünk rántást. Ha összeállt akkor kanalazzuk hozzá a tejet.

Ha krémes állagú és csomómentes, akkor adjuk hozzá a reszelt sajtot, a kikanalazott tökpüréből egy keveset, a póréhagymát és a sörélesztő pelyhet.

Ezt a masszát öntsük bele a kivájt tökbe és tegyük vissza a sütőbe még egy 15-25 percre.

Csili pelyhet szórtam a tetejére.

 

Love,