Bazsalikomos Sajt

Share

A sajtos ízt a sörélesztő pehely fogja adni, míg a kocsonyás állagot az agar-agar por. De mi is az az agar vagy agar-agar ? Ez egy növényi zselatinként funkcionáló tengeri vörösmoszatokból nyert zselésítő anyag. (Nem pedig nyesedékből, inakból, csontból és ki tudja még miből…)

Az agar-agarnak gyógyító hatásai: csökkentheti a szervezetben fellépő gyulladásokat. Kitisztítja a bélből a baktériumokat,segíthet a súlycsökkentésben. Nagyon magas a jódtartalma, vitamin és az ásványi anyag tartalma – beleértve a kalciumot, a vasat, a cinket, a káliumot, a magnéziumot és a folsavat is.

Hozzávalók:

  • 3 ek sörélesztő pehely
  • 1/2 fokhagyma
  • 1 tk juharszirup
  • 1 tk citromlé
  • 60 g kesudió
  • 1,5 tk agar-agar por
  • 1,5 tk keményítő
  • 1 tk oregánó
  • 1 tk bazsalikom
  • 1 tk só

Elkészítés:

A kesudiót forrázzuk le, majd hagyjuk a vízben állni minimum fél órát. Ha picit megszívta magát, szűrjük le a vizet, és a kesut öntsük turmixgépbe. Minden hozzávalót tegyünk a turmixba, kivétel az agar-agar port. (A fokhagymához használjunk fokhagymanyomót.) Adjunk hozzá 125 ml vizet és turmixoljuk össze.

Egy kisebb lábosban, 125 ml vízben oldjuk fel az agar-agar port és közepes lángon kezdjük el kevergetni. 1-2 perc után öntsük bele a kesus masszánkat és addig kevergessük/főzzük amíg be nem sűrűsödik.

Kiolajozott kis szuflé formába öntöttem. Szórhatunk bazsalikomot az oldalára.

2-3 órára tegyük hűtőbe, hogy hüljön le teljesen és ha kellőképpen megdermedt, óvatosan szedjük ki (rázzuk ki) egy tányérra.

Hűtőben sokáig eláll.

 

Love,