Répatorta- moringával (GM)

Share

Gluténmentes répatorta, amit még egy kicsit feltúrbóztam tápanyagokkal és moringa port szórtam a tetejére. A karibi moringa tele van kálciummal, fehérjével, vassal, a 20 esszenciális aminósavból 18 megtalálható benne. Méregtelenít és kedélyállapot javító , emiatt természetes antidepresszánsként is alkalmazható. A moringa levelek vércukorszint csökkentő összetevőket is tartalmaz… Bővebben itt olvashattok róla: https://www.moringacaribbean.hu/a319-a-moringa-valasza-az-alattomos-cukorbetegsegre

 

Hozzávalók:

  • 3 ek lenmag összedarálva + 8 ek víz= tojás
  • 60 ml kókuszolaj
  • 50 ml juharszirup
  • 2 ek almaszósz (baba részleg)
  • 140 g nádcukor
  • csipet só
  • 1 tk fahéj
  • 1,5 tk szódabikarbóna
  • 1,5 tk sütőpor
  • 200 g reszelt répa
  • 330 g mandulaliszt
  • 150 g darált dió
  • 250 g barna rizsliszt
  • 80 g tápióka keményítő

Elkészítés:

Az elékszítés nagyon egyszerű, mindent keverjünk össze egy nagy tálban, majd öntsük egy kivajazott tepsibe/ tortaformába.

A dióból egy maréknyit hagyjunk a tetejére dísztítésnek.

40-50 perc 180 fokon.

 

Love,