Rakott krumpli

Share

A növényi táplálkozásról csak annyit szeretnék mondani, hogy lehet nagyon rosszul is csinálni! Az egyik csoportba azok tartoznak, akik nem tudják mit egyenek és salátát esznek éjjel-nappal. Nyilvánvalóan előbb-utóbb hiánybetegségeik lesznek. A másik csoportba pedig azok tartoznak, akik vegán junk food-on élnek. (sült krumpli, rántott zöldségek(olajban sült dolgok), vegán hamburgerek, chipsek, cukrok…)

És akkor mi a helyes?! Rengeteg zöldség-gyümölcs, levelek, hüvelyesek, gabonafélék, magvak. Indítsátok a napot zöld turmixokkal, kásákkal, majd folytassátok  hüvelyesekkel, salátával, párolt zöldségekkel…Próbáljatok amennyire csak lehet változatosan étkezni! Járjatok sokat piacra. Gondoljatok csak bele, több mint 30 féle krumpli létezik, 40 féle mango, vagy vegyük  a padlizsánt! 50 féle létezik a világban! Annyira sokszínűen lehet táplálkozni és sokan még ígyis azt hiszik hogy halott állatok husát kell fogyasztani… Szerencsére egyre többen nyitottak a változásra, köztük Te is ha éppen ezt olvasod:)

Mindenkinek szívből kívánom, hogy érezze azt, amit a HELYESEN kivitelezett növényi étrend ad!  Fantasztikus érzés minden szinten. A testednek és a lelkednek is jót teszel vele:) (&persze a Földnek és az állatoknak is…)

Hozzávalók:

  • 5-8 db. krumpli
  • 1/2 padlizsán
  • 2 rúd gabonakolbász
  • 1 doboz vegán tejföl
  • 1 doboz növényi tejszín (zab v. rizs)
  • 2 db hagyma
  • Zöldfűszerek
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • bbq fűszerkeverék/ füstölt paprika őrlemény

Elkészítés:

A krumplikat megfőzzük. A hagymákat és a fokhagymát apróra vágjuk és puhára dinszteljük. Ha megpuhult hozzákeverjük a kolbászt és a tejszín felét. A gabonakolbász elég fűszeres önmagában, de ha szeretnénk egy kis sót még tehetünk hozzá.

A padlizsánt vékony szeletekre vágjuk, befűszerezzük és kevés olajon/kókuszzsíron megpirítjuk.

A tejfölt és a tejszín másik felét összekeverjük, hozzáadunk egy kis zöldfűszerkeveréket és azt öntjük majd a tetejére. (Az ázsiaiban van egy hagyma mix nevű fűszerkeverék, azt nagyon sokat használom, pl ide is.(Vámház krt.5))

Nincs más dolgunk, mint elővenni egy tepsit, először egy réteg krumpli, majd rá a kolbászos krémünk–>padlizsánkarikák–>még egy réteg krumpli–>zöldfűszeres tejföl.

Ha van otthon növényi sajtunk, reszelhetünk a tetejére.

A kovászos uborka az elengedhetetlen hozzá 🙂

 

Love,