Profiterol


Egy könnyen elkészíthető édesség, viszonylag olcsó alapanyagokból:) Természetesen #vegan . Nagyon kevés cukrot használtam, nyugodtan akár dupla adagot is használjatok ha szeretitek az édes ízt…

Hozzávalók:
Profiterol:
•120 ml növényi tej (nem rizs)
•40 g. Növényi vaj
•30 g. Porcukor
•250 g. Liszt
•2 tk sütőpor
•csipet só
Keverjük össze a hozzávalókat és jól gyúrjuk meg a tésztát, majd dió méretűre formázzunk golyókat és tegyük sütőpapírra. 200 fokon 15 percig sütöttem őket, kevés olajat fújtam a tetejükre.
Krém:
•250 ml kókuszkrém vagy szójakrém(felverhető)
•1tk vanília
•2 ek porcukor
A csokiszószhoz olvasszunk étcsokoládét és öntsünk hozzá egy kevés növényi tejet. *Tipp: A megmaradt krémet kenjünk az “emeletek” közé. #veganfood #veganrecipes #veganlife #vegandessert t