Paradicsomos Babfasírt

Share

Ez a recept, nem a gyors és egyszerű fogások közé tartozik, de mindenkinek kötelezővé tenném hogy megkóstolja!

Pepecselős, és a fél konyhánk úszni fog a mosatlanban mire a végére érünk, de tényleg megéri a fáradozást!!:))

És amúgy is! Hüvelyest minden nap fogyasztani kell!!!:)

Hozzávalók:

Paradicsomszósz:
  • 3 közepes hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kis darab gyömbér
  • 1 db répa
  • 1/2 kaliforniai/bell paprika
  • 3 db paradicsom
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk kardamom
  • 1 tk kurkuma
  • 1/4 tk őrölt csili
  • 1 tk só
  • 1 dl szója/kókusz joghurt
Fasírt golyó:
  • 100 g barna rizs
  • 1 db hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db répa
  • 150 g vörösbab
  • 1 ek paradicsompüré
  • 1 ek metélőhagyma
  • 100 g zabpehely (gluténmentes)
  • 2 ek sörélesztő pehely
  • (csipet chili pehely)
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • 1/2 tk kardamom
  • 1/2 tk só

Elkészítés:

Egy serpenyőben hevítsünk olajat, majd tegyük bele a a szószhoz szükséges hagymát, fokhagymát és gyömbért. Kb 10 perc múlva mehet a répa, a paprika és a paradicsomok.

Ha minden megpuhult, szórjuk rá a fűszereket és adjunk hozzá 2,5 dl vizet. Alacsony hőfokon, kb 30 perc alatt főzzük puhára.

Ha elkészült és ki is hűlt kicsit, turmixoljuk össze, majd keverjük hozzá a joghurtot. Az öntet kész.

Készítsük el a megadott rizs mennyiséget, illetve pluszba még annyit ami a körethez szükséges.

Egy serpenyőbe hevítsünk olajat újra, majd adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát, répát.

Aprítógépbe tegyük bele a babot, a rizst, a puhára főtt répás hagymát, a zabot, a fűszereket, a paradicsompürét és kb 15 mp elég is a gépnek hogy egybedolgozza.

Ha van egy kis időnk, érdemes egy 10-15 percre hűtőbe/mélyhűtőbe tenni a masszát,mert sokkal könnyebben formázható lesz.

180 fokra előmelegített sütőbe tesszük a kis golyóinkat és kb 15 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz.

Egy serpenyőben, 2 evőkanál olajban tovább szoktam pirítani a golyókat, hogy még roppanósabb legyen a külseje, de ez a lépés már elhagyható.

 

Love,