Paradicsomleves

Share

Imádom a paradicsomlevest, de étteremeben olyan ritkán kapni finomat! Mindig van valami baja, vagy túl sűrű, vagy túl híg, vagy túl édes … Inkább elkészítem itthon! Gyorsan megvan és pofon egyszerű!

Hozzávalók:

  • 6-8 db paradicsom
  • 100 g. paradicsompüré
  • 1 db hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 dl víz
  • Leveskocka
  • 10 db kisebb levél bazsalikom
  • Rozmaring, oregánó, kakukkfű
  • (1 tk nádcukor)
  • (2 ek sörélesztő pehely)

Elkészítés:

A hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, majd pár perccel késöbb a meghámozott paradicsomokat is. Felöntjük vízzel, beletesszük a leveskockát és a fűszereket, és kb 15 percig főzzük. A legvégén adjuk hozzá a sörélesztő pelyhet, paradicsompürét (és a cukrot). Még 1-2 percig kevergessük, majd várjuk meg míg kicsit kihűl és botmixerrel  dolgozzuk össze.

Bazsalikommal díszítettem, pirítóssal fogyasztottam:))

 

 

Love,