Mozzarellás Pizza

Nincs jobb, az otthon elkészített pizzánál, kivéve: ha még a sajtot is mi készítjük hozzá!

Hozzávalók:

Pizza tésztához:
  • 600 g fehér tönkölybúzaliszt
  • 1 ek nádcukor
  • 1 zacskó száraz élesztő
  • 500 ml langyos viz
  • tk só
Mozzarella:
  • 60-70 g kesudió
  • 1 tk citromlé
  • 1 tk juharszirup
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • 1 ek agar por
  • 2 ek tápióka keményítő
  • 1 tk só
  • 70 ml olaj
  • 3,5 dl viz

Elkészítés:

A tészta összes alapanyagát keverjük össze egy nagy edénybe, kicsit gyúrjuk meg, majd tegyük félre kelni 1-2 órára.

A kesut forró vizzel öntsük le és 15 percig hagyjuk állni hogy kicsit megszívja magát, majd a mozzarella összes alapanyagát tegyük a turmixgépünkbe és egyenletesre turmixoljuk össze. Ha ezzel megvagyunk, öntsük egy kisebb lábosba és közepes lángon kevergessük addig, amíg be nem sűrűsödik a masszánk. (kb 8-10 perc) Ezután öntsük ki kis pohárkákba,(3 db lesz belőle) és tegyük be a hűtőbe minimum 1 órára.

Ez nem lesz vágható mozzarella! majd készítek olyat is késöbb… Ez egy krémes, olvadós, puha mozzarella lesz, amit kanállal tudtok a pizzára tenni 🙂

 

 

(A hütőben egy hétig is eláll.)

A paradicsompürét megfűszereztem, fokhagymát tettem hozzá és kukoricát szórtam rá.

220 fokon 10-15 percig sütjük.

A mozzarellához ezeket az alapanyagokat használtam:

Love,