Mogyoróvajas Tofu

Több ismerősöm is panaszkodott már, hogy szívesen elhagyná a húst de a tofu nem ízlik neki és nem tudja mivel pótolja. (Sok mindennel lehet pótolni, de most nem ez a lényeg😄) Az, hogy valaki nem tudja otthon jól elkészíteni a tofut, rendben van. Az már kevésbé, hogy 10/9 étterem sem tudja, és nyersen belevágják az ételbe, ezáltal úgy gondoljátok, hogy ez egy ízetlen-ehetetlen valami, úgyhogy mutatok pár lehetőséget ahogy el lehet készíteni, hogy finom és különleges legyen:)

Hozzávalók:

  • 250 g. tofu
  • 2 ek mogyoróvaj
  • 2 ek citromlé
  • 2×2 ek szójaszósz
  • 2×2 ek édes chiliszósz
  • 1 ek juharszirup
  • 2×2 ek (szezám)olaj
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

Egy edényben összekeverjük a mogyoróvajat, citromlevet, 1×2 ek szójaszószt, 1×2 ek édes chiliszószt, 1 ek juharszirupot(ezt csak akkor adjuk hozzá, ha szeretjük az édesebb ízeket főételeknél) gerezd fokhagymát összenyomva és az 1×2 ek szezámmag olajat. Egy másik edényben az 1×2 ek szójaszószt,1×2 ek szezámmag olajat és az 1×2 ek chiliszószt öntjük össze, majd forgatjuk bele a kockára vágott tofut.

Sütőpapírra tesszük a tofukockákat és megszórjuk a keményítővel. Átforgatjuk, hogy minden oldalára jusson. Mehet be a sütőbe, kb fél órára 180 fokon. Ha megpirultak a kockák és roppanósra sültek, serpenyőbe rakjuk és leöntjük a mogyoróvajas szósszal. Kicsit átforraljuk a szósszal együtt és készen is vagyunk.

 

Love,