Mogyoróvajas Csicseriborsó Jázmin rizzsel

Share

Gyors ebéd 20 perc alatt! Ha valaki nem kóstolta még a csicseriborsót, az íze kicsit a dióra hasonlít. Magas rosttartalma támogatja az emésztést, továbbá a csicseriborsó csökkenti a vér koleszterinszintjét és  jelentős a fehérjetartalma is. Folsav tartalma hozzájárul a megfelelő vérkép eléréséhez. Emellett magnéziumot, vasat és cinket is tartalmaz.

Hozzávalók:

  • 2 ek (mogyoró) olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes hagyma
  • 200 g csicseriborsó
  • 1 ek ketchup
  • 3 ek szója szósz
  • 1 ek agave/juhar/rizs szirup
  • 1 pupos ek mogyoróvaj
  • 1/4 tk (cayenne) bors

Elkészítés:

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is. Ha a hagyma üvegesre párolódott, hozzáadjuk a szója szószt, ketchupot, mogyoróvajat, szirupot, borsot, sót és kb 1 dl vizet. Ha egyenletes a masszánk, mehet a csicseriborsó is. Pár perc és kész is vagyunk! 🙂 Jázmin rizst készítettem hozzá és koriander levéllel díszítettem. Jó étvágyat!

Love,