Mini Padlizsán Pizzák (GM)

Share

Ki szereti a padlizsánt? Nah és a pizzát? Akkor kombináljunk!:))

A padlizsán rendkívül értékes tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat tartalmaz, miközben energiaértéke kicsi. Száz grammjában csupán 27 kalória (113 kJ) van.

A padlizsán a szervezetet belülről tisztítja meg, ezáltal a bőr is szebb lesz. Magas víztartalma, bőr és a haj hidratáltságának is jót tesz. Vitaminjaitól tisztább és simább lesz a bőr. A padlizsán héja sok antocianint tartalmaz, amelyek öregedésgátló hatású antioxidánsok, ezáltal késlelteti a ráncok kialakulását.

Összetevők:

  • 1 db nagyobb padlizsán
  • 1-1,5 dl paradicsompüré
  • Gluténmentes Panírmorzsa
  • Barna rizsliszt
  • 1 dl növényi tej
  • 1 ek burgonya/kukoricakeményítő
  • 2 ek sörélesztőpehely
  • Vegán Parmezán vagy Mozzarella
    Mozzarella:
    • 30 g kesudió
    • 1 tk citromlé
    • 1 tk juharszirup
    • 1 ek sörélesztőpehely
    • 2 tk agar por
    • 1 ek tápióka keményítő
    • 1 tk só
    • 30 ml olaj
    • 1,5 dl viz

Elkészítés:

A padlizsánt vágjuk fel vékonyabb szeletekre.

Mozzarella:

A kesut forró vizzel öntsük le és 15 percig hagyjuk állni hogy kicsit megszívja magát, majd a mozzarella összes alapanyagát tegyük a turmixgépünkbe és egyenletesre turmixoljuk össze. Ha ezzel megvagyunk, öntsük egy kisebb lábosba és közepes lángon kevergessük addig, amíg be nem sűrűsödik a masszánk. (kb 8 perc) Ezután öntsük ki kis pohárkákba, és tegyük be a hűtőbe minimum 1 órára.

Barna rizsliszt , tej+keményítő, Gm panírmorzsa+sörélesztőpehely+só

A padlizsánokat megpirítjuk 2 kanál olajon egy serpenyőben (pár perc) , majd berakjuk a sütőbe. (200 fok)

10 perc után megfordítjuk a rántott padlizsánokat, megkenjük a bazsalikomos paradicsomszósszal és rakunk mindegyikre egy kis mozzarellát. További 15 percig sütjük.

Rakhatunk rá olivabogyót, kukoricát, paradicsom szeleteket…bármit.

Fenyőmagot szórtam a tetejére.

 

Love,