Mangós-Parfé Süti (Nyers Vegán)

 

Az első parfé sütim! Nem bonyolult és a mélyhűtőben bármeddig eláll. A datolya pedig ,ami az egyik fő összetevője a sütinknek, kifejezetten jótékonyan hat bélflóránk egészére, továbbá magas vastartalmának köszönhetően csökkenti a vashiányt .A datolyában található magnézium, kálium, vas, élelmi rost, kalcium, mangán, réz, különféle aminosavak, folsav, valamint foszfor. Megtalálható benne az A1-, B1-, B2-, B3-, B5-vitamin. Ellenben zsír-, koleszterin- és nátriummentes.

Forrás: mindmegette.hu

Hozzávalók 6db ‘Muffinhoz’:

Alap:
  • Negyed bögre mandula
  • Fél bögre kókuszreszelék
  • negyed bögre (medjoul) datolya
Töltelék:
  • 1 nagyobb darab mangó
  • 1 bögre kesudió
  • 1 ek útifű maghéj
  • 4 ek tápióka szirup
  • 1 negyed bögre kókuszzsír
  • 1 tk bourbon vanília
  • Fél tk kurkuma a sárgásabb színért
  • 1 ek limelé

Elkészítés:

A mandulát és a kókuszreszeléket turmixoljuk össze. Ha már nincsenek benne nagyobb darabok, hozzátehetjük a datolyákat és újra turmixoljunk. Egy egyenletes gyurma állagot kell kapnunk, amit a muffin formáink aljára kell nyomkodnunk. Mindenképpen tegyünk muffinpapírt, különben nem fogjuk tudni kivenni késöbb.

A kesudiót minimum 3 órára áztassuk be, mielött felhasználjuk.

A töltelék összes alapanyaga mehet a turmixgépbe és krémesre turmixoljuk. Ezt ráöntjük a datolyás alapunkra és mehet is a mélyhűtőbe 4-6 órára. Ha kivettük, kb. 10 percet várjunk az elfogyasztással.

Díszíteni bármivel lehet:)

Love,