”Majonézes” Céklasaláta

Ha őszinte szeretnék lenni, a majonéz semmilyen formában nem egészséges, hiszem tele van olajjal és cukorral. A jó hír az, hogy legalább a sok adalékanyagtól megóvhatjuk magunkat, olcsó, és persze nem utolsó sorban, nem ártunk másoknak.

A recept 5 percet vesz igénybe, és ha ügyes vagy pont olyan ízt fogsz kapni, mint a bolti 😉

Hozzávalók:

  • 1 db alma
  • 1 db cékla
  • 1 dl étolaj!
  • 2 ek citromlé
  • 1 dl szójatej
  • 1 tk nádcukor

Elkészítés:

Az olajat, tejet, cukrot, sót és citromot tegyük egy hosszúkás edénybe és botmixerrel verjük krémes állagúra.

Minél több olajat teszünk bele, annál kemenyébb lesz a krémünk.

Csak szójatejjel működik!!

Ha adunk hozzá egy kis mustárt, kész is a Tartármártásunk 🙂

A céklát vízben főzzük puhára, majd kockázzuk fel. Az almát is vágjuk kis kockákra és keverjük össze a céklával, majd öntsük rá a majonézt.

Vegán parmezánnal díszítettem.

 

Love,