Lencsés-Körtés Saláta

A lencse az egyik legértékesebb hüvelyes növény. Protein tartalma kimagasló. Emellett rostokban és ásványi anyagokban is igen gazdag, főként vas- és magnéziumtartalma magas. A lencse a kutatások szerint igen gazdag antioxidáns vegyületekben, melyek a szabad gyökök megkötése révén fontos szerepet töltenek be a betegségmegelőzésben.
Egészségvédő, immunrendszer erősítő, béltisztító hatása van.

Forrás: Greenmarkorganic.hu/post/portfolio/bio-fekete-lencse/

Hozzávalók:

  • Fél körte
  • Fekete Lencse
  • Madársaláta
  • Csíra
  • Pár szem dió
Öntet:
  • 1-2 ek (Dió)Olaj
  • 1 tk citromlé
  • 1 ek almaszirup/rizsszirup
  • Negyed tk mustár
  • Csipet Só

Elkészítés:

A fekete lencsét, vagy más néven Beluga lencsét kétszeres vízben puhára főzöm. Apró szemeinek köszönhetően, viszonylag gyorsan megpuhul. Egy serpenyőbe beleöntöm az öntet hozzávalóit és kicsit megpirítom benne a diót, és a vékonyra szeletelt körtét. Pár perc elegendő is. Egy tányérba kiszedjük a madársalátát , rákanalazzuk a körtét és a diót , a maradék olajos öntetünket pedig ráöntjük . A lencsét körbe rászórjuk. Egy kis csírával még táplálóbbá tehetjük a salátánkat!

Love,