Lebbencsleves

  1. Lebbencsleves-avagy csúnya de finom! Anyukám hozta át ezt a levest egy befőttes üvegben, aztán fél nap után nagy duzzogva megkóstoltam és hát iszonyú finom volt:)) 

Hozzávalók:

  • 25 dkg durum vagy tönköly lebbencstészta
  • 70 dkg burgonya
  • 15 dkg füstölt tofu
  • 2 db tv paprika
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db zellerszár zölddel együtt
  • 1 csokor petrezselyem
  • Só, kömény, bors
  • fűszerpaprika, vegamix

Elkészítés:

Apró kockára vágott hagymát pirítsunk olajon a tv paprikával együtt. A zellerszárral és köménymaggal  dinszteljük tovább. Fűszerpaprikával szórjuk és engedjük fel főzőlével vagy vízzel. Fűszerezzük és burgonyával forraljuk fel. Közben a tofut vágjuk apró kockákra, picit pirítsuk meg majd adjuk a leveshez. A lebbencstésztát a sütőben aranysárgára pirítsuk meg, és mikor a burgonya majdnem megpuhult adjuk a leveshez és húzzuk le a tűzről. Fél órát hagyjuk állni, hogy a tészta bedagadjon, majd tálaljuk.

Recept: Napfényes étterem

Love,