Lasagne

Share

Éppen a Karmadiagnosztika című könyvet olvasom, és egy kis részletet szeretnék leírni nektek belőle:

…Vajon hányan tudnának helyes választ adni erre a kérdésre: Mi a táplálék? A táplálék mindenekelőtt az ember mezőstruktúráira hat, és amilyen ez a hatás, olyan az ember… Helyes étkezéssel gyógyítani lehet az embert, a helytelen étkezéssel pedig elpusztítani….

,,És mondá az Úr : Adok tinéktek mindenféle magvas füvet, amilyen csak létezik a Földön, és mindenféle fát, amely elszórja magjait: ez lészen az étketek”.

A ,,Bhagavat-Gita” tiltja az olyan étel fogyasztását, amely három órányit állt a készítése óta: ez tisztátlan étel mert már csak a testnek jó, a szellem számára nincs benne semmi.

És most újra megkérdezem, ehez képest mit is eszünk mi, amit tápláléknak hívunk…?

Szerintem ez lesz a legfinomabb Lasagne-d amit valaha ettél! Ha nem találsz gabonakolbászt (bármelyik bio bolt) próbáhatod pl. lencsével is. Úgy is nagyon finom lesz, de a jellegzetes lasagne ízvilág kicsit háttérbe fog szorulni.

Hozzávalók:

Raguhoz:
  • 1 db. vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db. zellerszár (apróra vágva)
  • 1 db. közepes cukkini
  • 1 db. közepes padlizsán
  • 2 rúd gabona/csicseri kolbász
  • csipet só
  • csipet bors
  • 2 ek balzsamecet
  • 1 tk zöldfűszer keverék
  • 3 ek paradicsompüré
  • 3 db. közepes paradicsom
Besamel szósz:
  • 100 g. növényi vaj
  • 4 ek. liszt
  • 1 liter szója/zabtej
  • 1 db. babérlevél
  • 3 ek sörélesztő pehely
  • 100 g. reszelt olvadós növényi sajt
  • 1 tk só
  • bors
  • 1 csapott tk őrölt szerecsendió

 

  • Lasagne tészta

Elkészítés:

Egy nagyobb lábosba tegyük bele az apróra vágott hagymát, fokhagymát és zellerszárakat . Egy kevés olajon kb 10 percig pároljuk, majd adjuk hozzá a kis kockákra vágott padlizsánt, cukkinit és a fűszerkeveréket. Újabb 10 perc múlva morzsoljuk bele a kolbászt , majd mehetnek bele a meghámozott paradicsomok és a balzsamecet.

Az utolsó lépés a paradicsompüré, plusz egy kis víz és hagyjuk főni további 10 percig.

EKÖZBEN: Egy kisebb lábosba öntsük bele a tejet, tegyük bele a babérlevelet, szerecsendiót, sót és borsot. Alacsony lángon hagyjuk melegedni. Egy másik lábosban olvasszuk fel a vajat, majd keverjük bele a lisztet fokozatosan, illetve ahogy sűrűsödik öntsük hozzá a tejet. A végén keverjük el benne a sörélesztő pelyhet és a reszelt sajtot is.

A tepsi aljára tegyünk pár kanállal a raguból majd a lasagne lapok jöjjenek, aztán újra a ragu, besamel szósz, tészta, ragu, besamel… és így tovább:)

180 fokra előmelegített sütőben 45 percig süssük.

 

Love,