Kókusztejes Zellerkrémleves

Share

Gyors. Egyszerű. Különleges. Finom. Általában rizstejszínnel szoktam készíteni a krémleveseket, de szerencsére most nem találtam itthon ,így kénytelen voltam kókusztejet használni és milyen jól tettem! 🙂 Egy nagyon különleges ízvilágot kaptam .

Hozzávalók:

  • 1 db. közepes Zeller
  • 1 doboz kókusztej ( 3dl.)
  • fél tk. só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db. leveskocka
  • 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

A zellert ,a fokhagymát és a vöröshagymát megpucolom ,majd apróra vágom. A hagymát 1-2 perc alatt üvegesre párolom egy kis olajon. Ezután rádobom a zellert és felöntöm annyi vízzel ,hogy ellepje. Beledobom a leveskockát és meghintem sóval. Ha megpuhultak a zöldségek, hagyom kicsit hűlni ,majd beleöntöm a turmixgépbe a lábos tartalmát és egyenletes krémesre turmixolom. (Ha van botmixered, azzal még egyszerűbb.) Visszaöntöm a lábosba és hozzáöntöm a kókusztejet. Újra felforralom ,majd melegen tálalom.

Love,