Karfiol Steak

Jól használva a fűszereket, gyorsan és egyszerűen kaphatunk a húshoz, vagy egy steak-hez hasonló ízvilágot! Jobban belegondolva a húsnak nincs is íze. Állítólag ha nem sóznánk, fűszereznénk, fokhagymáznánk meg, le sem tudnánk nyelni annyira rossz és íztelen ! (Ha valaki kipróbálja írja le milyen volt 🙂 Ez a vegetáriánus steak viszont sokkal könnyebb és táplálóbb lesz, és legalább annyira finom:) Kb 20 perc alatt elkészíthetjük!

Hozzávalók:

  • 1 közepes/nagyobb fej karfiol
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek citromlé
  • 4 ek olívaolaj
  • 1/2 tk só
  • 2 ek juharszirup
  • 1 tk őrölt (füstölt)paprika
  • 1/2 tk őrölt kömény
  • csipet bors
  • Marék apróra vágott Koriander/Petrezselyem

Elkészítés:

Vágjuk fel szeletekre a karfiolt. 3-4 nagyobb szeletnek kéne lennie. A többi aprólékot és morzsát tegyük félre a körethez.

Serpenyőben kb. 3 evőkanál olajon, 4-4 percig süssük meg a karfiol szeleteket. Utána tegyük tepsibe, kenjük meg mindkét oldalát és sütőben süssük 210 fokon 8-10 percig.

Köret:

Két krumplit vágjunk kockára, és rakjuk vízbe főni a maradék karfiol darabkákkal. Tegyünk a vízbe 1-2 gerezd fokhagymát és egy fej vöröshagymát is négybe vágva. Ha minden megpuhult, szűrjük le és aprítógépben pürésítsük le. Én adtam hozzá 10 gramm vajat, kb 1 dl tejet, 2 ek sörélesztőpelyhet és fűszereket: só, szerecsendió, hagymapor…

A sali recept:  Sali

Love,