Kakaós Zabkeksz (GM)

Share

Ne haragudjatok, de valamiért teljesen ráálltam a keksz készítésre.. (A következő az töltött mogyorókrémes keksz lesz 😉 )

Pár szó a lenmag fontosságáról: Jótékonyan hat az ízületi megbetegedésekre, hiszen ,,beolajozza” a porcokat. Ha egészségesebb bőrt, szebb hajat és erősebb körmöket szeretnétek, napi 2 ek lenmagot, vagy 1 ek lenmag olajat illesszetek az étkezésetekbe. Mivel a len tele van egészséges zsírokkal és rosttal, növeli a szervezet telítettség érzését, emiatt kevesebb lesz a kalória igény ami a fogyókúrát segíti. Csökkenti a koleszterin szintet, továbbá segíti az emésztést és magas az omega-3 zsírsav tartalma is…

Forrás: abyhungary.hu

Hozzávalók:

  • Gluténmentes Zabpehely / Zabliszt
  • 1 ek kakaópor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk sütőpor
  • csipet só
  • 2 ek kókuszolaj / kókuszzsír
  • 4 ek juharszirup
  • 2 ek lenmag
  • 1 tk vanília kivonat
  • 1/2 dl rizstej

Elkészítés:

A lenmagot, és a fél dl tejet összeturmixoljuk, és állni hagyjuk pár percig. Ez lesz a ‘tojásunk’.

Egy 3 dl-es pohárnyi zabpehelyre lesz szükségünk. Ha pelyhet vettünk, akkor turmixoljuk lisztté.

Minden alapanyagot tegyünk egy nagy keverőtálba és keverjük össze.

(A kókuszolajat olvasszuk meg és adjuk a masszánkhoz.)

Kis golyókat formáljunk, és tegyük a sütőpapírra.

220 fokon 10-12 percig süssük.

Mindenképpen várjuk meg amíg kihűl, különben apró darabokra fog esni.

Pisztáciával, mogyorókrémmel, goji bogyóval , étcsokival díszítettem…

 

Love,