Gluténmentes ”Mézes”kalács

Share

Mézeskalács kísérletezésben vagyok:) Nálunk senkinek nincsen glutén érzékenysége szerencsére, de azért ha tehetem próbálom kerülni. Lesz sima búzalisztes vegán ‘mézes’kalács recept is hamarosan! 

Hozzávalók:

  • 60 g. növényi vaj
  • 100 g. nádcukor
  • 100 g. szirup (juhar vagy, kókusznektár, vagy agave…)
  • 1 ek őrölt lenmag +3 ek viz
  • 250 g. szafi gluténmentes palacsinta lisztkeverék
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 1 ek mézessütemény fűszerkeverék

Elkészítés:

Kis lábosban olvasszuk fel a vajat, majd adjuk hozzá a cukrot és végül a szirupot is keverjük bele.

A lisztkeveréket, a mézes fűszerkeveréket, a sót és a sütőport összekeverjük majd hozzáöntjük a lábosban lévő melaszt, végül pedig a lenmag ‘tojást’.

Összegyúrjuk, betesszük a hűtőbe és egy ejszakát pihentetjük.

FONTOS: A túl sok változtatás miatt (tojás,liszt,méz) morzsálódni fog a tészta. Nem tudtam az egészet kinyújtani egyben, mert szétmorzsálódott! Kis golyókat gyúrtam és egyenként lapítgattam ki, majd nyomtam bele a formát.

180 fokon 10-12 percig sütjük. (tészta vastagságától függően)

Love,