Fodros Kel Krémleves Hurom Présgéppel

Idáig a levekre koncentráltunk, közben rengeteg értékes rostban gazdag szárazanyagot dobtunk a kukába. Szeretném megmutatni nektek, milyen sokféleképpen fel lehet hasznáni. Muffin, különböző sütemények, fasírtok,  lekvárok vagy levesek készíthetőek belőle.

Az íze a brokkoli kémlevesre hasonlít.

A fodros kel (leveles kel) rendkívül hatékony immunerősítő, ha rendszeresen fogyasztjuk, segít lefogyni, megszépíti a bőrt, javítja a szellemi teljesítményt, sőt, a látásunkat is erősíti. Igazi szuperélelmiszer, vitamintartalma az egyik legmagasabb a zöldségek között. A rostok kitakarítják a vastagbélből a lerakódott káros anyagokat– ez a méregtelenítés alapja –, a megtisztult bélfalon keresztül pedig könnyen fel tudnak szívódni a tápanyagok.

Forrás:Supergreens.eu

Hozzávalók:

  • 1 ek növényi vaj
  • 1 db hagyma
  • 1 db krumpli
  • 5-6 levél fodros kel
  • 1-2 dl növényi tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • só-bors
  • Csipet szerecsendió
  • 1-2 ek sörélesztő pehely
  • fél liter alaplé/víz
  • (fél db leveskocka)

Elkészítés:

Egy kisebb lábosban a kanál vajon dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát. Utána adjuk hozzá a kelt és a krumplit. Én a Hurom présgépem szárazanyagát használtam, de elkészíthető apróra vágott levelekből is. Pároljuk, majd fűszerezzük és a legvégén öntsük rá a tejszínt.

Ha minden puha hagyjuk kihűlni, végül botmixerrel dolgozzuk krémesre.

Pirított kenyérkockát vagy növényi reszelt sajtot szórhatunk a tetejére.

 

Love,