Céklaleveles-Céklás Turmix

Share

Egyik kedvenc turmixom! Engedjétek meg , hogy összehasonlítsam a cékla gumójának és a levelének a tápanyagtartalmát. Mindössze három vonatkozásban múlják felül a gyökerek a leveleket: kalória, szénhidrát és cukortartalomban. Utóbbi miatt érezzük a gyökereket jobb ízűnek. Remélem ,néhány számadat azonban majd elgondolkoztat.

100 gramm CÉKLA:

Gumó

Levél

Kalória    (kcal)      

43,00

22,00

Fehérje    (g)      

1,61

2,20

Zsiradék (g)          

0,17

0,13

Szénhidrát  (g)    

9,56

4,33

Rost (g)

2,80

3,70

Cukor   (g)

6,76

0,50

Kalcium (mg)

16,00

117,00

Vas    (mg)

0,80

2,57

Magnézium  (mg)

23,00

70,00

Foszfor  (mg)

40,00

41,00

Kálium  (mg)

325,00

762,00

Nátrium    (mg)

78,00

226,00

Cink    (mg)

0,35

0,38

A-vitamin (UI)

33,00

6326,00

C-vitamin (mg)

4,90

30,00

E-vitamin (mg)

0,04

1,50

K-vitamin (mcg)

0,20

400,00

Szelén  (mg)

0,70

0,90

Mangán  (mg)

0,33

0,39

Réz     (mg)

0,08

0,19

Forrás: A nyers étel csodája- Victoria Boutenko

Hozzávalók:

  • 1 kisebb darab cékla
  • minimum 3 tenyérnyi céklalevél (szárral együtt)
  • 1 alma
  • 2-3 deci almalé

Elkészítés:

Megpucoltam a céklát, megmostam a leveleit és ami a képen látható ,azt mind beleraktam. Ha bio az almánk, akkor héjjával együtt minden mehet a turmixgépbe és egyenletes-krémesre turmixoljuk.

Love,