Édesköménnyel töltött Burgonya

Pontos recepttel most nem tudok szolgálni, mert hasraütésszerűen készült. Fűszereztem össze-vissza, de a lényeg úgyis az édeskömény és annak fantasztikus hatásai:

Az édeskömény egyedülálló antioxidáns és egészségjavító hatással rendelkezik. Nagy mennyiségű magnéziumot, kalciumot, foszfort, vasat, káliumot és mangánt, a vitaminok közül pedig A-, B- és C-vitamint tartalmaz.

Csökkenti az egyes daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát, valamint gyulladáscsökkentő hatású. C-vitamin-tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert és javítja az általános közérzetet. Az egyik legjobb puffadásgátló és görcsoldó gyógynövény, ennek hatására kedvezően hat az emésztőrendszerre. Nőknél alkalmazzák menstruációs tünetek enyhítésére és kezelésére is, de aktiválja a női hormonokat és enyhíti a klimax tüneteit. A gyermekgyógyászatban görcsoldóteaként ismeretes.

Forrás:Hazipatika.hu

Hozzávalók:

  • 1 db édeskömény
  • 3-4 db nagyobb burgonya
  • Pörkölt alaphoz: Hagyma,fokhagyma,paprika
  • só&bors
  • BBQ fűszerkeverék
  • füstölt fűszerpaprika őrlemény
  • rizs/zabtejszín
  • Besamel szószhoz:Növényi tej(szója),szerecsendió,vaj,liszt ((Sörélesztő pehely))

Elkészítés:

Majdnem puhára főzöm a pörkölt alapot, majd ráöntöm az apró kockákra vágott édesköményt. Dinsztelem amíg meg nem puhul.(A pörkölt alap nélkül túlságosan intenzív lenne az íze) Fűszerezem és hogy még krémesebb legyen az állaga, keverek bele egy kis tejszínt.

A krumplikat félpuhára főzöm, majd kivájom.

Megtöltöm az édesköménnyel,majd besamel szósszal leöntöm.

Mehet a sütőbe, amíg meg nem pirul a teteje.

 

Love,