Édes-Csípős Tofu Ananásszal

Egy kis ázsiai ízvilág pillanatok alatt. A tofut lehet helyettesíteni tempeh-vel, ha szeretnél kicsit kevésbé feldolgozottat enni.

Hozzávalók:

🍍1 tömb tofu/tempeh
🍍1 db kaliforniai paprika
🍍2-3 db répa
🍍1 konzerv ananász
🍍4 ek szójaszósz
🍍1 ek kukoricakeményítő
🍍1/2 tk chili pehely
🍍1/2 tk reszelt gyömbér
🍍1 ek agave szirup

Az ananászlevet 2-3 karika ananásszal, a szójaszósszal, gyömbérrel, keményítővel és a sziruppal turmixoljuk össze és öntsük rá a puhára párolt zöldségekre és pár percig hagyjuk rotyogni amíg be nem sűrűsödik. Kesudióval és korianderrel szórtam meg. A tofut előtte serpenyőben megpirítottam kevés olajon.

Love,