Dupla (ét)csokis keksz

Share

Ezt a kekszet tényleg csak az étcsoki kedvelők készítsék el. Kevés cukor, sok kakaó jellemzi ezt a cooky-t.

Konzerves cukrozatlan csicseriborsót szoktam venni és annak a levét használom,de ha csak bab konzerv van otthon az is jó.

Hozzávalók:

  • 150 g. liszt
  • 2 ek kakópor
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek kukorica/burgonyakeményítő
  • csipet só
  • 150 g étcsoki
  • 1 tk vanília kivonat
  • 4 ek csicseriborsó lé
  • 100 g. nádcukor
  • 100 g. növényi vaj

Elkészítés:

Egy nagyobb edényben keverjük össze a lisztet, sütőport, keményítőt és a sót.

A vajat és 100 g. étcsokit olvasszunk fel egy kisebb lábosban, majd öntsük hozzá a cukrot.

Ha kicsit kihűlt, kanalazzuk hozzá a csicseriborsó levet és a vaníliát.

Keverjük össze, majd a megmaradt étcsokit vágjuk fel durvább-nagyobb darabokra és abból is szórjunk bele (egy picit hagyjunk a golyók tetejére is).

Gyúrjunk golyókat (1ek=1golyó) majd tegyük olajos/vajas sütőpapírra. Óvatosan kicsit megnyomhatjuk a kis gömböket, de keksz formára fog olvadni amúgy is 🙂

A tetejére szórjuk rá a maradék csokit és mehet is a sütőbe 15 percre 180 fokon.

 

Love,