Csokis Granola

Share

Igazi szuperreggeli! Ha otthon készítjük el, sok-sok adalékanyagtól és cukortól kímélhetjük meg magunkat és még a olcsóbban is jövünk ki belőle. Pár perc alatt elkészíthető és sokáig eláll állítolag! Ezt sajnos nem tudom biztosan, mert nálunk mindig két nap alatt elfogy! 🙂

Hozzávalók:

  • 1 tábla étcsoki
  • 3 dl-es pohárnyi zabpehely
  • 5 ek rizsszirup/tápióka szirup
  • 1 ek kókuszreszelék
  • 1 ek kókuszzsír
  • 50 gramm aszalt áfonya/mazsola

Elkészítés:

A csokit víz fölött megolvasztjuk, majd hozzáöntjük a szirupot. Ha ezzel megvagyunk, ráöntjük a zabos-kókuszos-áfonyás mixünkre és összekeverjük. Kókuszzsírt olvasztunk és sütőpapírra öntjük, majd egyenletesen eloszlatjuk rajta a granolánkat. Előmelegített sütőben 160 fokon 2×25 percig sütjük. Az első 25 perc után megforgatjuk, hogy mindenhol megsüljön. Ha kész, minimum 2-3 óráig hűlni hagyjuk, de igazán finom ropogós másnapra lesz.

Kókuszjoghurttal és áfonyával fogyasztottam.

 

Love,