Csokis & Diós Keksz

Share

Finom reggeli egy pohár rizstejjel, vagy egy kis nassolnivaló ebéd után? Melegen és még kicsit puhán, vagy már kihűlt és keményebb állapotábn? Ezt döntsd el Te, hogy ízlik jobban 😉

Hozzávalók:

  • 50 g dió/pekándió
  • 2 ek lenmag
  • 2 ek kókuszolaj
  • 1 tk vanília kivonat
  • 150 g nádcukor
  • 200 g liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk sütőpor
  • 100 g étcsoki
  • 1/2 dl növényi tej

Elkészítés:

Melegítsük elô a sütőnket 200 fokra.

Egy serpenyőben 1-2 perc alatt kicsit megpiríthatjuk a diót, hogy még ropogóssabb legyen. Ezt követően várjuk meg míg kihűl, majd vágjuk fel apró darabokra.

A lenmag fogja helyettesíteni a tojást. Tegyünk a turmixgépbe a 2 evőkanál lenmagot fél deci vízzel és turmixoljuk össze. Ha kész, hagyjuk állni kb 5 percig, hogy megszívja magát és kissé kocsonyás állagú legyen.

Az étcsokit is vágjuk durvára, majd az összes alapanyagunkat keverjük össze egy nagy tálban.

A sütőpapírt kicsit olajozzuk be, majd formázzunk kis golyókat. (Raffaello méretűeket)

10-12 percre tegyük a sütőbe és készen is vagyunk!

Pekándióval díszítettem:)

Love,