Chilis Bab

Jómagam nem annyira kedvelem a csípőset, pedig rengeteg pozitív hatása van, amit talán nem is sejtenénk. A chilipaprika számos növényi eredetű kémiai vegyületet tartalmaz, amelyekről ismert, hogy segítenek megelőzni a betegségeket és megőrizni az egészséget. Serkenti a vérkeringést, javítja az emésztést és antibakteriális hatású. A növény hatóanyaga a capsaicin, mely erős antioxidáns hatással bír, így a méregtelenítési folyamatokat segíti. Alkalmas továbbá a szívbetegségek kezelésére is. Capsaicin tartalma miatt csökkenti a koleszterin szintet, s fájdalomcsillapító hatású.

(Természetesen csak mértékkel fogyasszuk!)

 

  • 1 db vörös hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 db zöld paprika
  • 1 db reszelt répa
  • 5 db paradicsom
  • 5 ek paradicsompüré
  • Fél liter víz + 1 leveskocka
  • 2 tk kókuszvirág cukor
  • Fél tk őrölt kömény
  • (1 tk hagymapor) *
  • 1 db csili paprika
  • 1 tk füstölt paprika őrlemény
  • bors
  • 400 g. bab(konzerv)

Elkészítés:

Egy nagy serpenyőben, hevítsünk fel 2 ek olajat és 5 percig dinszteljük rajta a hagymát.

Adjuk hozzá a vékonyabb szeletekre vágott paprikát és még 5 percig hagyjuk párolódni.

A paradicsomokat forró vízbe szoktam dobni 1 percre és akkor könnyen meghámozható. Ha ez megvolt, szeleteljük fel és tegyük a hagymás paprikára.

További 5 perc után, mehet hozzá az összes többi hozzávaló és még kb 30 percig főzzük.

Tálalhatjuk rizzsel, krumplival vagy akár pirítossal is.

Vörös babbal lehet jobban nézne ki, de csak fehér volt itthon…

Petrezselymet szórtam a tetejére.

*A különleges fűszereimet a Vásárcsarnok mellett lévő Ázsia boltban szereztem be!:)

 

Love,