Centrifuga Vs. Lassú prés

Még mindig sok kérdést kapok azzal kapcsolatban, hogy mégis mi a különbség egy professzionális és egy olcsóbb kategóriájú gép között!?

Mindenekelőtt azt tudnám tanácsolni, hogyha valaki szeretne inni havonta kétszer-háromszor egy frissen préselt gyümölcslevet, ne vegyen drága gépet, mert nem fog megtérülni.  Egy professzionális présgép azoknak éri meg, akik rendszeresen fogyasztanak leveket, életmódváltás elött állnak, vagy böjtölni szeretnének. (Talán kevesen tudják, de ha böjtölni szeretnénk, az csak présgéppel lehetséges, turmixgéppel nem. Csak levekkel lehetséges az emésztést teljesen kikapcsolni.) 

Az egyik fontos különbség, hogy a lassúprés 30-40%-kal több levet képes kinyerni mint a centrifuga, így hosszútávon jobban megéri. 4-5 db narancsból 1 liter lé práselhető.

2 szűrő van hozzá, egy nagyobb és egy kisebb lyukú. Lehet készíteni leveseket, bébiételt, növényi tejet, fagyit vagy öntetet…

Az egyszerübb bolti centrifugák a levelekkel nem nagyon boldogulnak. A pohárban látható lé állaga is más, szétválik. 

A másik nagyon fontos különbség, amiről már korábbi posztomban írtam, hogy működési elvének köszönhetően, hő keletkezik, ami károsítja a tápanyagokat.

Egy gondolatot muszáj leírnom az árral kapcsolatban: A legújabb okostelefonunkra nem sajnálunk két évente kifizetni 2-300 ezer forintot, de egy gépre ami egyenes út az egészségünk megőrzéséhez igen!? Egészség nélkül egyénileg és közösen sem megyünk sokra. Az élet más területén elért eredmények értelmüket vesztik. Az egészség szállít minket végig az élet rögös útján. Az egészség az alap. Az egészég a minden. Az egészség nélkül elakadunk!

 

Love,