Carbonara

Share

Gyors és könnyű ebéd. A padlizsán, összetevőinek köszönhetően nagymértékben leviszi a koleszterinszintet és a vérnyomás stabilizálásában is segít – mindezzel hozzájárul a szívproblémák kockázatának csökkentéséhez. Víztartalma magas, míg kalóriatartalma alacsony. Vagyis, ideális a fogyókúrázók számára ill. megfelelő hidratátsággal látja el a bőrt is. 

Hozzávalók:

  • Tészta
  • 2-3 dl rizstejszín / szójatejszín / zabtejszín…
  • 2 ek sörélesztô pehely
  • 1 db padlizsán
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 1 leveskocka
  • 1 tk füst aroma
  • 2 ek tamari / szójaszósz
  • 1 ek kókuszzsír
  • 2 tk füstölt paprika őrlemény
  • 1 ek növényi vaj
  • bors
  • (Vegán parmezán a tetejére)

Elkészítés:

A tésztát felrakjuk fôni.

A padlizsánt megpucoljuk, és kis kockákra vágjuk. Egy serpenyőben megolvasztunk egy evőkanál kókuszzsírt és ráöntjük a padlizsánkockákat. ( Ha kevés a zsír tehetünk még egy evőkanál olajat is.)

A kis kockára vágott padlizsánt minimum 25 percig pároljuk. Ha már összeesett, mehet rá a füstölt paprika őrlemény is és a teáskanál füst aroma. (A füst aromát a Mammutos bio boltban vettem, a füstölt paprika őrleményt pedig Culinárisokban lehet kapni.) A 2 ek szójaszósz, só, bors és a fokhagyma is pár perccel késöbb.

Egy kis lábosban megolvasztjuk a vajat, ráöntjük a zabtejszínt és beletesszük a sörélesztőpelyhet. Rakhatunk bele sót, borsot és még egy fél leveskockát is.

Ha megfőtt a tészta, összekeverjük a tejszínnel , teszünk rá a padlizsánból, majd vegán parmezánt szórhatunk a tetejére.

 

Love,