Carbonara

Share

A tradicionális carbonara tojásból, baconból és sajtból készül. Hello koleszterinbomba!! Ez az étel talán a legtávolabb áll a vegán konyhától, éppen ezért élvezem az átalakítását annyira 😛 Tíz perc alatt elkészíthető ez a krémes, jelen esetben gluténmentes carbonara, ami szerintem sokkal jobb mint az eredeti… Ha az elkészítés után Te is így gondolod, szívesen fogadom a visszajelzéseteket 🙂

Hozzávalók:

  • 1 doboz növényi tejszín (zab/rizs) 2 dl.
  • 4 ek sörélesztő pehely
  • 50 g. vegan füstölt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 g. növényi vaj
  • (füst aroma, pár fújás)
  • petrezselyem
  • tészta
  • vegán szalámi

Elkészítés:

Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd öntsük rá a tejszínt. Nyomjuk bele a fokhagymákat és reszeljük bele a sajtot. 1-2 percig kevergessük, aztán kanalazzuk bele a sörélesztő pelyhet. Sózzuk, fűszerezzük,fújjuk meg füst aromával( én neha egy kis hagyma mixet is teszek bele), de nem fontos egyik sem.

A szalámi nem ad hozzá az ízéhez semmit, viszont sokkal mutatósabb az étel vele 😉

A hozzávalókat szinte bármelyik bio boltban megtaláljátok, illetve egyre több szupermarketben is pl. Auschanban is rengeteg minden van már!

Love,