BBQ Karfiol Falatkák

Share

A BBQ Chicken Wings adta az alapötletet 😀

Szeretném bebizonyítani, hogy minden pótolható egy egészségesebb formában, ha elég nyitottak vagyunk a változásra. Többek között azért vagyok vegán, mert nem szeretném, hogy egy állat is a Földön miattam éljen szenvedésben illetve haljon meg.

”Earth was created for all of us, not some of us.”

Anthony Douglas Williams

Hozzávalók:

  • 1 fej közepes karfiol
  • 2-3 dl növényi tej
  • Prézli
  • Édes chili szósz
  • Bbq szósz
  • 2 ek szezámmag
  • Liszt

Elkészítés:

A karfiolt kis darabkákra szedjük. A tejet (én rizstejet használtam) és a lisztet (barna rizsliszt, vagy ami van otthon..) összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük. (pirospaprika, fokhagymapor, őrölt kömény..)

Palacsintatészta sűrűségű masszát kell kapnunk, majd ebbe belemártjuk a kis karfiol darabkáinkat. Egy másik edénybe prézlit öntünk, (én gluténmenteset használtam) és beleforgatjuk a tejes-lisztes karfiolokat.

Ha ez megvan, mehet is a sütőbe kb 50 percre 180°-on.

 

Eközben egy másik edénybe, bbq és édes chili szószt teszünk. Ezt egy kis szezámmagal összekeverjük.

Ha letelt az 50 perc, kivesszük a karfiol darabkákat a sütőből és összekeverjük a szezámmagos masszánkkal, majd újra vissza a sütőbe kb 20 percre, míg ropogós és aranybarna nem lesz.

Soya natur joghurtot kevertem össze vegán majonézzel, sóval, kis rizssziruppal, kis mustárral és így kaptam a mártogatós szószt, amit szárított metélőhagymával díszítettem.

Love,