Barnamártás

Share

Szerintem mindenki ismeri a klasszikus barnamártást, ami szinte mindenféle húshoz illik. Jómagam is nagyon szerettem, így most rettentő boldog vagyok, hogy  vegán változatban is és nem is akármilyet!!! Elfogultság nélkül mondom, hogy jobb lett mint az eredeti!!

Hozzávalók:

  • 2 ek növényi margarin
  • 2 ek liszt
  • 4 dl víz (zöldség alaplé)
  • 1/2 leveskocka
  • 1 tk hagymapor
  • 2 ek szója szósz
  • 1 ek agave/rizs.. valamilyen szirup
  • 2 ek sörélesztő pehely (fontos)
  • csipet bors

Elkészítés:

Egy kis lábosban forrósítsunk kb 4dl vizet és egy fél leveskockát oldjunk fel benne.

Egy közepes serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd keverjük hozzá a lisztet és főzzük 2 percig. Öntsük hozzá az alaplevünk kb 1/3-át és kevergessük tovább. Ha egyenletes a masszánk, mehet még egy deci az alapléből. Ezután keverjük bele a szója szószt, hagymaport, szirupot, sörélesztő pelyhet és egy csipet borsot. Keverjük el, majd adjukhozzá a maradék alaplevünket, forraljuk pár percig és kész is a tökéletes barnamártásunk!

Èn ezt a vajat és leveskockát szoktam használni:

 

Love,