Barna Rizses-Répás Fasírt (GM)

Share

Picit talán pepecselőssebb mint gyors az elkészítése ,de mindenképpen megéri. Talán nem is gondolnánk de a barna rizs sokkal-sokkal egészségesebb mint fehér párja. A barna rizs rosttartalma hatszorosa a fehér rizsnek. Gazdag fehérje, magnézium,szelén és mangánforrás. További előnye ,hogy tovább okoz teltségérzetet, mint a fehér rizs, így kiváló diétás étel. (GM=Gluténmentes)

Hozzávalók:

Fasírthoz:
  • 1 bögre barna rizs
  • 2 bögre reszelt répa
  • 1 gereszd fokhagyma
  • Fél bögre zabpehely
  • 1 teáskanál só
  • Fél teáskanál bors
  • 3 kanál koriander
  • 1-2 deci víz
  • Kis olaj a kisütéshez
Szószhoz:
  • 3 db paradicsom
  • 3 szelet szárított paradicsom
  • csipet só
  • 1 kanál olívaolaj
Fasírt:

Az elkészítés egyszerű. A rizst 2 bögre vízben kis lángon puhára főzzük, én szoktam hozzáadni egy fél leveskockát is de elhagyható. (kb 35p) A répákat közben kis lyukú reszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét. A fokhagymát apróra vágjuk vagy hasznáhatunk fokhagyma nyomót is. Minden alapanyagot a turmixgépbe rakunk , a fűszereket is és egyenletesen összeturmixoljuk. Nem kell teljesen krémesre ,látszódjanak azért a rizs és a répa darabkák. Ha ezzel megvagyunk, berakjuk a masszát a hűtöbe és 30 percet várunk míg kicsit megdermed és a zab megszívja magát. Ha letelt a fél óra , vizes kézzel kis darabkákat veszünk ki majd rakunk a már forró olajba és aranybarnára sütjük. (Én nagyon kevés olajat szoktam használni, épp hogy mindig nedves a serpenyő alja.)

Szósz:

A 4 hozzávalónkat turmixgépbe rakjuk és összeturmixoljuk. Azonnal tálalható.

 

Love,