Banánkenyér

Share

Cukormentes, gyorsan elkészíthető és nagyon finom! Kitünő reggeli, mivel nagyon tápláló( zab, datolya, banán, szezámmag….)

Pár szó a zabról: A zab könnyen emészthetősége és magas rosttartalma miatt ,megkönnyíti az anyagcserét. Remek fehérje és szénhidrátforrás. Csökkenti a koleszterinszintet, ezzel elősegíti a szív és érrendszer védelmét. Tartalmaz B és E vitamint, kalciumot, magnéziumot, cinket ,foszfort,vasat … A bőrre és a hajra is jó hatással van:)

Hozzávalók:

  • 3 db banán
  • 1 dl juhar/datolya szirup
  • 4 ek kókuszsir
  • 1 dl növényi tej
  • 1 ek almaecet

 

  • 80 g. zab
  • 170 g. liszt
  • 4 ek fekete szezámmag
  • 2 ek darált kesudió
  • 1 tk sütőpor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1 tk fahéj
  • csipet só
  • (durvára vágott dió)

Elkészítés:

180 fokra melegítsük elő a sütőt.

Botmixerrel dolgozzuk el a nedves összetevőket (2 db. banánt), egy másik tálban pedig a szárazakat.

Keverjük össze a két tál tartalmát, majd kivajazott formába öntsük bele.

A maradék banánt vágjuk hosszában félbe és tegyük rá a tetejére.

Egy kevés csokit szórtam a tetejére.

35-40 percig süssük.

 

Love,