“Baconos”-Sütőtökös Gnocci

Share

Tegnap a Life Tv-vel forgattunk, az Ez Zsír! című műsorba, ahol egy avokádós-baconos szendvicset készítek el! Ha valakinek egyszerübb egy receptet elkészíteni ha látja a folyamatot, akkor várjon kb két hetet és láthatja videón is! 🙂 Nah de aki nem tud várni, annak itt a tökéletes ropogós bacon recept, egy nagyon jó kis egytálétellé kiegészítve 😉

Hozzávalók:

  • 1 zacskó gnocci
  • Közepes méretű sütőtöknek a fele
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl rizs tejszín
  • 4 db rizspapír
  • 1 ek Bbq szósz
  • 1 ek rizs szirup
  • só&bors
  • 1-2 fújás füst aroma (elhagyható)
  • 3 ek soya szósz
  • 2 ek oliva olaj
  • csipet pirospaprika
  • 2 ek sörélesztôpehely

Elkészítés:

A sütőtököt felkockázzuk és sós vizben puhára főzzük. Ha megfőtt, leöntjük róla a vizet, krumplinyomóval/botmixerrel pürésítjük és felöntjük rizs tejszínnel. Fokhagymával, sóval, köménnyel ízesítjük.

A gnoccit pár perc alatt megfőzzük, majd egy tepsibe kiöntjük. Erre kell ráönteni a tökös krémünket.

És akkor jöjjön a BACON!! 😀

2 rizspapírt egymának tapasztunk és pár mp-re vizbe áztatjuk úgy, hogy egyenletesen egy picit megpuhuljon. A két összetapasztott papírt vágódeszkán egyenletes csíkokra vágjuk.

Egy kisebb edényben, összekeverjük az oliva olajat, szója szószt, bbq szószt,rizs szirupot, sót, borsot, sörélesztőpelyhet, pirospaprikát, egy kis fokhagymapor is mehet ha van otthon ill. a folyékony füst is kicsit pikánsabbá teszi.

A sörélesztőpehely nagyon fontos, kellemes sajtos ízt biztosít, illetve korábban már írtam rengeteg pozitív hatásáról… (fehérje bomba)

Nincs más dolgunk, mint mind a két oldalát megkennünk a felvágott rizspapírjainknak.

Egy nagyobb tepsibe sütőpapírt teszünk és kicsit beolajozzuk.

Előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük 180 fokon.

(A rizspapír Culinárisban, ázsiaiban és egy-egy bio boltban szerezhető be.)

Love,