A bab a rostokban gazdag élelmiszer, emiatt pedig számos egészségügyi előnnyel jár fogyasztása. Azon kívül ugyanis, hogy a magas rost tartalmú ételek segítik emésztésünk működését és jót tesznek bélrendszerünknek, hozzájárulnak a vércukorszint egyenletes szinten tartásához.
A babban találunk folsavat, vasat, magnéziumot, káliumot és kalciumot is.
A bab a növényi eredetű fehérjék fantasztikus forrása, ezáltal pedig rengeteg energiát nyerhetünk belőle, és növeli teltségérzetünket is, így kevesebb elfogyasztott étellel tovább maradhatunk jóllakottak.
Forrás: Benu.hu
Hozzávalók:
- 250-300g gomba (én király osztriga gombából készítettem.)
- 400g fekete vagy vörös bab
- 2 közepes lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 tk rozmaring
- 1/2 tk fahéj
- 2 ek sörélesztő pehely
- 1 dl zabtejszín
- 4 db babérlevél
- csipet cayenne bors
- 1 tk agave szirup
- 2 tk őrölt koriander
- 2 tk füstölt paprika őrlemény
- rizs
Elkészítés:
A lilahagymákat apróra vágjuk, és 2 ek olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket,rozmaringot és a sót. A gombákat vagy vágjuk vagy tépkedjük fel, majd ha a hagyma kezd megpuhúlni öntsük rá. 3-4 perc múlva a konzerv babot is keverjük hozzá a levével együtt!
Jöhetnek a maradék fűszerek, öntsünk hozzá 1 dl vizet és hagyjuk főni 12-15 percig.
A legvégén öntsük bele a tejszínt, egyet ‘rottyanjon’ ,vegyük ki a babérleveleket és készen vagyunk.
Love,