Bab,Gomba,Rizs

A bab a rostokban gazdag élelmiszer, emiatt pedig számos egészségügyi előnnyel jár fogyasztása. Azon kívül ugyanis, hogy a magas rost tartalmú ételek segítik emésztésünk működését és jót tesznek bélrendszerünknek, hozzájárulnak a vércukorszint egyenletes szinten tartásához.

A babban találunk folsavat, vasat, magnéziumot, káliumot és kalciumot is.

A bab a növényi eredetű fehérjék fantasztikus forrása, ezáltal pedig rengeteg energiát nyerhetünk belőle, és növeli teltségérzetünket is, így kevesebb elfogyasztott étellel tovább maradhatunk jóllakottak.

Forrás: Benu.hu

Hozzávalók:

  • 250-300g gomba (én király osztriga gombából készítettem.)
  • 400g fekete vagy vörös bab
  • 2 közepes lilahagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk rozmaring
  • 1/2 tk fahéj
  • 2 ek sörélesztő pehely
  • 1 dl zabtejszín
  • 4 db babérlevél
  • csipet cayenne bors
  • 1 tk agave szirup
  • 2 tk őrölt koriander
  • 2 tk füstölt paprika őrlemény
  • rizs

Elkészítés:

A lilahagymákat apróra vágjuk, és 2 ek olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket,rozmaringot és a sót. A gombákat vagy vágjuk vagy tépkedjük fel, majd ha a hagyma kezd megpuhúlni öntsük rá. 3-4 perc múlva a konzerv babot is keverjük hozzá a levével együtt!

Jöhetnek a  maradék fűszerek, öntsünk hozzá 1 dl vizet és hagyjuk főni 12-15 percig.

A legvégén öntsük bele a tejszínt, egyet ‘rottyanjon’ ,vegyük ki a babérleveleket és készen vagyunk.

Love,