Ha este rád jönne az ehetnék, kapj elő a mélyhűtőből egy kis fagyit ,ami színtiszta gyümölcs, ásványi anyag és vitamin!
Read More
A gabona táplál, a zöldség tisztít, a gyümölcs frissít!
Read MoreHa este rád jönne az ehetnék, kapj elő a mélyhűtőből egy kis fagyit ,ami színtiszta gyümölcs, ásványi anyag és vitamin!
Read MoreA csicsóka egy alig ismert gumós zöldség, a nagyvilág elegáns éttermeiben gyakran homár, libamáj, szarvasgomba, nemes tengeri halak és más drága ételek társaságában tálalják.A csicsókagumónak a burgonyánál 5-6-szor nagyobb rosttartalma gátolja az egyéb szénhidrátok és hízlaló tápanyagokfelszívódását, fokozza laktató hatását, és meggátolja a székrekedés kialakulását. Kedvező biológiai adottságait pedig fokozza a kálium, kalcium, magnézium, foszfor és cink ásványianyag-tartalma,…
Read MoreEzzel a tiramisu recepttel egybekötve leírom a tökéletes könnyű és puha piskóta receptet is. Növényi tiramisut kétféleképpen lehet készíteni: Van a megúszós (bolti babapiskóta és bio boltokban kapható növényi mascarponéval) és van a kicsit időigényesebb mint ez a recept,de megéri a befektetett energiát:) A krémet még pudingból is szokták készíteni, így talán könnyebb ha valaki…
Read MoreA Dahl vagy Daal egy indiai egytálétel. Hüvelyesekből készül ( bab/csicseriborsó/borsó/lencse..)rántás nélkül. Egy sűrűbb leveshez vagy hígabb főzelékhez kell hogy hasonlítson. A dahl mindig vegetáriánus, viszonylag olcsó, laktató, egyszerű és nagyon egészséges 🙂 Hüvelyeseket fogyasztani nagyon fontos azok számára akik nélkülözik a húst, mivel magas a fehérjetartalma. Ezen kívül sok benne a rost, folsav, vas,…
Read MoreImádom a különleges fűszereket illetve kísérletezni velük! Teljesen más végeredményt kaphatunk ugyanazokkal az alapanyagokkal dolgozva, ha csak 1 fűszert is kicserélünk/hozzáadunk. Így történt ez most is. Egyetlen különleges só, jelen esetben a Dán Füstsó a Pödörtől, amit a Nobly deli-től kaptam és finom füstös, kicsit a bacon-re emlékeztető ízvilágot értem el. Óvatosan kell vele bánni,…
Read MoreLegnagyobb sajnálatomra, személyes tapasztalataimat nem fogom tudni leírni a léböjt kapcsán, viszont sokakat érdekelhet miért is olyan jó dolog vagy miért annyira felkapott manapság böjtölni. Ami engem illet, nekem a hízás jelent gondot és 1-1 kg-ot felszednem is komoly erőfeszítést jelent így még nem próbáltam, pedig nagyon szeretném. (Ne utáljatok nagyon.) Évek óta tisztában vagyok…
Read MoreIdáig a levekre koncentráltunk, közben rengeteg értékes rostban gazdag szárazanyagot dobtunk a kukába. Szeretném megmutatni nektek, milyen sokféleképpen fel lehet hasznáni. Muffin, különböző sütemények, fasírtok, lekvárok vagy levesek készíthetőek belőle. Az íze a brokkoli kémlevesre hasonlít. A fodros kel (leveles kel) rendkívül hatékony immunerősítő, ha rendszeresen fogyasztjuk, segít lefogyni, megszépíti a bőrt, javítja a szellemi teljesítményt,…
Read MoreHozzávalók: Karfiol Tofu Besamel: 100 g. növényi vaj 4 ek. liszt 1 liter szója/zabtej 1 db. babérlevél 3 ek sörélesztő pehely (100 g. reszelt olvadós növényi sajt) 1 tk só bors 1 csapott tk őrölt szerecsendió BBQ: só bors 2 ek sörélesztő pehely 1 tk füstölt paprikapor 2 ek rizsszirup/agave 2 ek tamarin/szójaszósz 1 tk…
Read MoreSzeretem a színes ételeket, a zöldet kifejezetten! Egészséget sugároz…Azt is szeretem ha valami megvan pár perc alatt:P A zöld leveleket lehet cserégetni, mángold, fodros kel stb. A rukkolától egy picit kesernyés lehet, így azt csak olyan használja aki szereti. Az alapanyagok nagyjából nyersek maradnak, így fokozott a vitaminbevitel:) Hozzávalók: 500 g gnocci 150 g (mirelit)borsó…
Read MoreTöbb ismerősöm is panaszkodott már, hogy szívesen elhagyná a húst de a tofu nem ízlik neki és nem tudja mivel pótolja. (Sok mindennel lehet pótolni, de most nem ez a lényeg😄) Az, hogy valaki nem tudja otthon jól elkészíteni a tofut, rendben van. Az már kevésbé, hogy 10/9 étterem sem tudja, és nyersen belevágják az…
Read MoreEgy gyors és különleges reggeli! Már többször kifejtettem, hogy semmi szükségünk sok fehérjebevitelre, de ha valakit még mindig aggasztana az elegendő mennyiség, akkor örömmel jelentem hogy a mogyoróvajban rengeteg a fehérje:)
Read MoreROST-A VARÁZSSZIVACS Az emberi test varázslatos módon úgy épül fel, hogy a benne lévő mérgező anyagok többsége, beleértve az elhalt sejtek millióit is, naponta az emberi szervezet ,,csatornarendszerébe” a bélbe kerül. A bélrendszer mérgekkel teli hulladékkal töltődik fel, és azért van szükség rostokra hogy ezt a hulladékot kiválaszthassa. Ha nem fogyasztunk rostokat, akkor a hulladék…
Read More