Eat Clean. Live Green.

Centrifuga Vs. Lassú prés

Még mindig sok kérdést kapok azzal kapcsolatban, hogy mégis mi a különbség egy professzionális és egy olcsóbb kategóriájú gép között!? Mindenekelőtt azt tudnám tanácsolni, hogyha valaki szeretne inni havonta kétszer-háromszor egy frissen préselt gyümölcslevet, ne vegyen drága gépet, mert nem fog megtérülni.  Egy professzionális présgép azoknak éri meg, akik rendszeresen fogyasztanak leveket, életmódváltás elött állnak,…

Read More

Chiás Smoothie

ROST-A VARÁZSSZIVACS Az emberi test varázslatos módon úgy épül fel, hogy a benne lévő mérgező anyagok többsége, beleértve az elhalt sejtek millióit is, naponta az emberi szervezet ,,csatornarendszerébe” a bélbe kerül. A bélrendszer mérgekkel teli hulladékkal töltődik fel, és azért van szükség rostokra hogy ezt a hulladékot kiválaszthassa. Ha nem fogyasztunk rostokat, akkor a hulladék…

Read More

Kék Spirulinás Smoothie

Akkor közkívánatra jöjjön a kék smoothie! Remélem senki nem feltételezte rólam, hogy ételfesték😜 Természetesen kék spirulina! Pár szót muszáj hogy írjak az algáról, mert az egyik legfantasztikusabb élőlény! Minden élelmiszer közül, az algában van a legtöbb fehérje! Az állati eredetű fehérjékkel szemben teljes értékű fehérjék tiszta, nyers forrása. Bámulatosan gazdag tápanyagokban, pl. Klorofillban,vitaminokban, 18 aminosavat…

Read More

Bounty golyók

Pár napja míg sorban álltam a boltban, szemeztem egy bounty szelettel, megkívántam a kókuszos ízt! Aztán gyorsan elhesegettem a gondolatot hogy megvegyem, mert rájöttem egy harapás után már nem kéne, mivel túl édes lenne és nem kedvelem az ennyire édes dolgokat.(Az adalékanyagokról már nem is beszélve…) Úgyhogy úgy döntöttem készítek valami hasonlót, de mégis sokkal…

Read More

Hurom H200

Nemrég kaptam egy csoda présgépet, így gondoltam megosztom veletek mitől is olyan különleges. Slow Juicer-vagyis lassú prés. Ez nem azt jelenti, hogy sokat kell várni, hanem azt hogy ez egy speciális és kíméletes technológia. 43/perc fordulatszámon présel, szemben a gyümölcscentrifugákkal ami nagy sebességgel forog és aprít, ezáltal viszont hő keletkezik. Mi a baj a hővel?…

Read More

Tojás

Az indiai fekete só vagy más néven a Kala namak vagy sachal egyfajta indiai vulkáni kőzet, amelyet gyakran használnak ízesítésre Indiában, Pakisztánban, illetve más ázsiai országokban. A “fekete” só valójában egy rózsaszínes-szürkés árnyalatot jelent a vas és egyéb ásványi anyagok jelenléte miatt. Az indiai fekete sónak nagyon jellegzetes kénes íze van, gyakran emlékeztet a főtt…

Read More

Édesköménnyel töltött Burgonya

Pontos recepttel most nem tudok szolgálni, mert hasraütésszerűen készült. Fűszereztem össze-vissza, de a lényeg úgyis az édeskömény és annak fantasztikus hatásai: Az édeskömény egyedülálló antioxidáns és egészségjavító hatással rendelkezik. Nagy mennyiségű magnéziumot, kalciumot, foszfort, vasat, káliumot és mangánt, a vitaminok közül pedig A-, B- és C-vitamint tartalmaz. Csökkenti az egyes daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát, valamint…

Read More

Lila édesburgonya leves

Lila batáta avagy lila édeskrumpli. Képzeljétek egyszer olvastam, hogy van a világon egy kisebb sziget ahol a lakosok táplálékának 90%-át az édeskrumpli teszi ki. Természetesen nem ismert náluk sem szív és érrendszeri megbetegedés sem daganatos elváltozás… Igazából semmi köze a krumplihoz. Az édeskrumpli egy gyökérgumó. Az édesburgonya gyakorlatilag egy igazi vitaminbomba. Megtalálható benne minden, amire…

Read More

Paradicsomos “Húsgombóc”

Ez anyukám receptje, ő szokta nekünk elkészíteni:) Könnyű, mégis energiadús fogás. A dió tömegének 65 százaléka zsír, ennek megfelelően magas a kalóriatartalma, ami által energiadús ételként tartják számon. Egyes kutatások ráadásul azt mutatják, ez a finomság így sem növeli az elhízás veszélyét. Olyan fontos ásványi anyagok és vitaminok is megtalálhatók benne, mint a folsav, foszfor,…

Read More

Posts navigation