Eat Clean. Live Green.

Sütőtökös Risotto

Imádom a különleges fűszereket illetve kísérletezni velük! Teljesen más végeredményt kaphatunk ugyanazokkal az alapanyagokkal dolgozva, ha csak 1 fűszert is kicserélünk/hozzáadunk. Így történt ez most is. Egyetlen különleges só, jelen esetben a Dán Füstsó a Pödörtől, amit a Nobly deli-től kaptam és finom füstös, kicsit a bacon-re emlékeztető ízvilágot értem el. Óvatosan kell vele bánni,…

Read More

Léböjt

Legnagyobb sajnálatomra, személyes tapasztalataimat nem fogom tudni leírni a léböjt kapcsán, viszont sokakat érdekelhet miért is olyan jó dolog vagy miért annyira felkapott manapság böjtölni. Ami engem illet, nekem a hízás jelent gondot és 1-1 kg-ot felszednem is komoly erőfeszítést jelent így még nem próbáltam, pedig nagyon szeretném. (Ne utáljatok nagyon.) Évek óta tisztában vagyok…

Read More

Fodros Kel Krémleves Hurom Présgéppel

Idáig a levekre koncentráltunk, közben rengeteg értékes rostban gazdag szárazanyagot dobtunk a kukába. Szeretném megmutatni nektek, milyen sokféleképpen fel lehet hasznáni. Muffin, különböző sütemények, fasírtok,  lekvárok vagy levesek készíthetőek belőle. Az íze a brokkoli kémlevesre hasonlít. A fodros kel (leveles kel) rendkívül hatékony immunerősítő, ha rendszeresen fogyasztjuk, segít lefogyni, megszépíti a bőrt, javítja a szellemi teljesítményt,…

Read More

Borsós-Pisztáciás Pesto Gnoccival

Szeretem a színes ételeket, a zöldet kifejezetten! Egészséget sugároz…Azt is szeretem ha valami megvan pár perc alatt:P A zöld leveleket lehet cserégetni, mángold, fodros kel stb. A rukkolától egy picit kesernyés lehet, így azt csak olyan használja aki szereti. Az alapanyagok nagyjából nyersek maradnak, így fokozott a vitaminbevitel:) Hozzávalók: 500 g gnocci 150 g (mirelit)borsó…

Read More

Chiás Smoothie

ROST-A VARÁZSSZIVACS Az emberi test varázslatos módon úgy épül fel, hogy a benne lévő mérgező anyagok többsége, beleértve az elhalt sejtek millióit is, naponta az emberi szervezet ,,csatornarendszerébe” a bélbe kerül. A bélrendszer mérgekkel teli hulladékkal töltődik fel, és azért van szükség rostokra hogy ezt a hulladékot kiválaszthassa. Ha nem fogyasztunk rostokat, akkor a hulladék…

Read More

Kék Spirulinás Smoothie

Akkor közkívánatra jöjjön a kék smoothie! Remélem senki nem feltételezte rólam, hogy ételfesték😜 Természetesen kék spirulina! Pár szót muszáj hogy írjak az algáról, mert az egyik legfantasztikusabb élőlény! Minden élelmiszer közül, az algában van a legtöbb fehérje! Az állati eredetű fehérjékkel szemben teljes értékű fehérjék tiszta, nyers forrása. Bámulatosan gazdag tápanyagokban, pl. Klorofillban,vitaminokban, 18 aminosavat…

Read More

Bounty golyók

Pár napja míg sorban álltam a boltban, szemeztem egy bounty szelettel, megkívántam a kókuszos ízt! Aztán gyorsan elhesegettem a gondolatot hogy megvegyem, mert rájöttem egy harapás után már nem kéne, mivel túl édes lenne és nem kedvelem az ennyire édes dolgokat.(Az adalékanyagokról már nem is beszélve…) Úgyhogy úgy döntöttem készítek valami hasonlót, de mégis sokkal…

Read More

Hurom H200

Nemrég kaptam egy csoda présgépet, így gondoltam megosztom veletek mitől is olyan különleges. Slow Juicer-vagyis lassú prés. Ez nem azt jelenti, hogy sokat kell várni, hanem azt hogy ez egy speciális és kíméletes technológia. 43/perc fordulatszámon présel, szemben a gyümölcscentrifugákkal ami nagy sebességgel forog és aprít, ezáltal viszont hő keletkezik. Mi a baj a hővel?…

Read More

Posts navigation